Pelancaran Laman Web Pertubuhan Kasih Neelofa Baru

oleh 03,Mei,2021

Infaq dengan sistem baru di laman web kami sekarang!

Pertubuhan Kasih Neelofa telah menaik taraf laman web bagi memudahkan lagi urusan berinfaq bersama kami. Berikut adalah kelebihan-kelebihan baru di laman web ini.

  • Akaun Page – Simpan rekod-rekod infaq anda dan tak perlu untuk memasukkan info berkali-kali
  • Sistem Infaq baru yang lebih selamat – Menggunakan payment gateway SenangPay bagi urusan pembayaran infaq.
  • Blog Page – Ikuti perkembangan pertubuhan ini serta program-program yang bakal diwujudkan di laman web ini
  • Design yang baru – Laman Web ini telah diubahsuai dengan rupa yang baru. Silalah terokai laman web ini untuk tahu lebih lanjut.

Infaq adalah salah satu medium pengagihan pendapatan yang paling penting. Al-Quran telah memberi penekanan khusus kepada Muslim bukan hanya memberi Infaq, tetapi memberi sebanyak mungkin melebihi keperluan. “Mereka bertanya kepada kamu berapa banyak yang akan mereka belanjakan; Katakanlah: ‘Apa yang melebihi keperluan kamu.’ ”(Quran 2: 219)

Allah memerintahkan orang beriman untuk membelanjakan apa sahaja yang tidak mereka kehendaki untuk amal, demi Allah SWT. Dan jika syarat Infaq dipenuhi, Dia berjanji bahawa mereka tidak akan miskin; sekurang-kurangnya jumlah wang yang mereka sumbangkan akan dikembalikan.

Infaq disebutkan hampir 60 kali dalam Al-Quran. Allah memerintahkan perbelanjaan asas yang soleh ini demi semua manusia. Melalui Infaq, pengagihan semula harta kekayaan membantu untuk membasmi kemiskinan di masyarakat kita. Infaq juga memberikan banyak faedah dan kesejahteraan untuk pemberi, selagi semua syarat dipenuhi.

0 Komen

Hantar Komen

Langgani Berita Kasih Neelofa

9 + 7 =

Lokasi

Tingkat 2, 83b, Jalan Aminuddin Baki, Taman Tun Dr Ismail, 60000 Wilayah Persekutuan

Hubungi Kami

(012) 200-2102
info@kasihneelofa.org

Assalamualaikum WBT dan Salam Sejahtera. Salam dari kami di Pertubuhan Kasih Neelofa (PKN). Kami adalah sebuah organisasi bukan kerajaan (NGO) yang terletak di bandar Kuala Lumpur, Malaysia. Kami percaya bahawa kita dapat menjadikan dunia ini lebih indah untuk didiami bersama-sama.

Neelofa

Pengerusi, Pertubuhan Kasih Neelofa